Home Page

Goed om weten

Hoe groeit haar?
Haar groeit vanuit de haarwortel, ook de haarfollikel genoemd. Wat we boven op de huid zien, is de haarpijl en dat is het verhoornde product dat wordt aangemaakt door de haarwortel of de follikel. De haargroei is bij iedereen verschillend en hangt sterk af van volgende factoren: leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Het menselijk lichaam is volledig behaard. Op het hoofd is onze beharing het dichts met een gemiddelde van 120.000 haren. Het haar groeit ongeveer 1 cm per maand en wordt bepaald door de hormonen. 

Mag ik epileren, waxen of scheren?
Aangezien de Plasmalite het haar tot in de wortel bewerkt, raden we sterk af om de behandelde zones tijdens de behandelingsperiode te waxen of te epileren. De laser moet een haar immers tot de wortel kunnen bewerken. Wat scheren betreft, is het noodzakelijk om 2 à 3 dagen voor de behandeling de te behandelen zones te scheren.

Mag ik zonnebaden of onder de zonnebank ?
Gedurende de hele periode van de laserbehandeling is het gebruik van een zonnebank verboden terrein want de Plasmalite heeft het meeste effect op een bleke huid met zichtbare, donkere haren. U kan eventueel ook de te behandelen zone afdekken, maar bespreek eerst even met ons de mogelijkheden

Is de behandeling pijnlijk?
Het is niet helemaal pijnloos, maar dankzij de aanpak en de verfijnde techniek bij SCHOONHEIDSSPECIALISTE NADINE wordt de behandeling ervaren als goed te verdragen.
U zal tijdens deze korte behandeling een lichte tinteling ervaren.

Is permanente ontharing geschikt voor iedereen?
SCHOONHEIDSSPECIALISTE NADINE voert permante ontharingen uit bij zowel mannen als vrouwen en dat voor het volledig lichaam en gelaat. Mannen die met andere woorden last hebben van vervelend schouderhaar, rughaar of haar op de bovenarm of benen kunnen zonder problemen ook bij ons terecht.

Werkt permanente ontharing ook op witte of blonde haren?
Permanente ontharing met de Plasmalite heeft het meest effect op een bleke huid met duidelijk zichtbare, donkere haren. Blonde of lichte donsharen kunnen ook behandeld worden, maar deze hebben meerdere behandelingen nodig. Indien u twijfelt, neem dan gerust even contact op.

Kan ik verder epileren tijdens de behandeling van permanente ontharing?
Waxen of epileren tijdens de behandeling is ten strengste af te raden. De laser moet een haar immers tot de wortel kunnen bewerken.