Home Page

Tips voor de verzorging van uw voeten

Luister naar uw voeten
Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen
Was uw voeten dagelijks en blijf niet te lang in het water met uw voeten. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Geef uw voeten ook de kans om te drogen.

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème
Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.
Vraag aan uw pedicure welke crème u het best gebruikt.

Voorkom ingegroeide teennagels
Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening, die zo snel mogelijk
moet worden verholpen. Het goed knippen van uw teennagels is ergbelangrijk.Gebruik een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u iets afronden met een vijl en knip uw nagels niet té rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelen
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is.Als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!

Schoenen kopen
Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan ’s ochtends. Let bij uw aankoop ook op de breedte van de schoen!